Onlineshopping

Bra hudvård

Huden är inte bara kroppen största organ med en yta på två kvadratmeter, det är också en av de delar på kroppen som är allra viktigast att ta hand om och vårda på ett bra sätt. Av den anledningen är det viktigt att ha bra hudvårdsprodukter för att huden ska hålla sig frisk och fräsch.

Anti-age-produkter

Alla vill väl ha en ungdomlig och fräsch hy som är slät och len. Tyvärr så är detta något som blir allt svårare att uppnå med åren. Dock kan man med olika typer av anti-age-produkter motverka att huden ser alltför gammal och sliten ut. Anti-age-produkter innehåller olika typer av ämnen, bland annat vitaminer, som hjälper till att släta ut rynkor och samtidigt stärka huden som gör att den ser fräschare ut.

AHA-syror

Så kallade AHA-syror är något som blivit allt mer populärt att använda inom skönhetsvård. AHA står för ”alpha hydroxi acid” och är ett samlingsnamn för ett antal olika syror som till exempel mjölksyra och äppelsyra. Syftet med att använda just AHA-syror är bland annat att hudens cellförnyelse skall snabbas på samtidigt som hudens fuktbevarande förmågor skall förbättras. AHA-syror kan också användas vid så kallad peeling som går ut på att ta bort gamla hudceller från hudytan.

Ekologiska produkter

När man ska köpa olika typer av hudvårdsprodukter ska man alltid försöka välja ekologiska sådana eftersom dessa inte bara är skonsamma mot naturen, de är dessutom skonsamma mot huden, vilket kan vara en fördel om man har känslig hud. Ekologiska produkter innehåller bara naturliga ämnen, som oljor och vitaminer, och har dessutom inte testats på djur.