Onlineshopping

Bästa rakningen för män

Att hålla skägget och mustaschen i trim är vardag för många män. Även om man rakar bort allt så kan det uppstå problem som är irriterande eller helt enkelt sänker självförtroendet. Följ gärna våra tips för att lösa dina rakproblem. 

Inåtväxta hårstrån

Efter en snygg och slät rakning kommer alltid en dagen efter. Håren börjar genast att växa igen men några väljer att växa under huden. Det ger upphov till röda och vita prickar som inte ser så smickrande ut. Här måste man låta bli att klämma och pilla upp dem med naglarna, det kan leda till fula ärr och infektioner. Om hårstrået ligger nära ytan kan du dra upp det med en pincett innan rakning men dra det inte! Använd rakhyveln istället.

Börja motverka detta genom att tvätta ansiktet med ansiktstvätt. värm sedan huden genom att duscha värm eller vila en våt, varm handduk mot huden tills porerna öppna sig. Nu kan du ta en ansiktsskrubb och gå över hela området med skäggväxt. Skrubba med cirkulära rörelser tills alla prickar är öppna. Peta fram hårstråna med pincett. Använd rikligt med raklödder och en vass hyvel. Raka och ta bort allt lödder innan du återfuktar huden med en bra after shavekräm. Detta låter kanske drygt med det är det enklaste och bästa sättet att förhindra inåtväxta hårstrån.

Razor burn

Översätt till svenska, ”rakbränna”. Det är en rodnad, klåda eller överkänsligt område som uppkommer efter rakningen. Det kan också leda till så kallade ”razor bumps” vilket är röda fläckar och prickar. Det är frustrerande och ser inte så roligt ut. Men det går att åtgärda. Först måste du lista ut varför du får det och tyvärr finns det flera anledningar att välja mellan:

  • Du har för slö rakhyvel
  • Du rakar dig för hårt
  • Du rakar samma ställe flera gånger
  • Du har för vass rakhyvel (och rakar därmed bort lite hud med varje drag)
  • Du rakar för ofta
  • Du rakar för fort

Det kan vara en kombination av flera så börja med att byta ut rakhyveln, om den exempelvis är nyköpt kanske den är lite för vass så prova en slöare och se om det blir bättre. Gå noggrant och sakta igenom rakningen och tryck inte för hårt mot huden. Har man en ny rakhyvel är det lätt att man fortsätter raka som om man höll sin gamla, slöa hyvel. Köp en toner som förbereder huden för att återfuktas efter rakningen.

Du kan läsa mer om dessa tips och köpa passande produkter för att åtgärda dina problem hos Sliqhaq.se.