Onlineshopping

E-handel

Idag väljer fler och fler människor att handla över nätet. E-handeln ökar ständigt och år 2012 omsatte e-handeln hela 31,6 miljarder kronor. Detta var en ökning med 14 % jämfört med 2011 då e-handeln omsatte 27,7 miljarder kronor. Tittar man istället på detaljhandeln, det vill säga handeln i de fysiska butikerna visar den siffran bara en ökning på 2,1%, vilket visar hur stor e-handeln blivit. 

I och med att e-handeln ökat så drastiskt så har även antalet webbshoppar ökat, med varierande kvalité tyvärr. Bara för att man startat en webbshop betyder det inte att man kommer att få massor med besökare och att man kommer att sälja bra. För att man ska kunna ha en webbshop som kommer att generera bra med pengar är det en hel del som krävs. Eftersom det finns så många webbshoppar redan så är det betydligt högre konkurrens än det varit tidigare.

Hur ska man veta att en webbshop är bra?

För att veta att det är en bra webbshop man handlar ifrån, kan det vara bra att söka efter den produkt man vill köpa på se större sökmotorerna, exempelvis Google. De resultat som kommer upp överst, eller framförallt på första sidan brukar vara webbshoppar som är seriösa och erfarna. För att hamna här krävs en del av webbshoppen och de hamnar inte här om de inte gjort en hel del jobb. De översta resultaten dock, de som ofta är en gul ruta runt, är annonser, vilket företagen betalat för, så dessa räknas inte in bland de översta resultaten.

Se till att webbshoppen du tänker handla av har säkra betalmetoder och bra leveranser. Idag har de flesta webbshoppar det men kolla i alla fall för att vara säker. För att få veta mer av de du handlar av kan du läsa omdömen online, det finns för de flesta webbshoppar. De flesta webbshoppar idag brukar också erbjuda fri frakt och fria returer. Det är bra om du är osäker på en produkt, då blir det inte några merkostnader om du behöver skicka tillbaka eller byta produkt.

Så innan du börjar handla, kolla igenom så det är ett seriös och erfaret företag du handlar ifrån så kommer du garanterat att bli lika nöjd över e-handeln som så många andra idag är.