Onlineshopping

Julklappsshopping

Det är aldrig för tidigt för att börja tänka på julen, tycker vi. Det är dags att fundera ut vad familj och vänner skulle uppskatta att få. 

När man ska handla julklappar kan det vara bra att tänka ut en budget. Försök inte köpa för mycket utan lista ut redan innan första shoppingrundan hur mycket du har råd att spendera på klappar utan att du måste leva på vatten och bröd tills nästa lön.

Ännu bättre är det om man kommer överens inom familjen eller vänskapskretsen hur mycket varje person för max spendera. På så sätt får alla julklappar inom samma prisklass och ingen bli onöjd eller känner att det är orättvist. Det är så klart tanken som räknas men det kan ändå skapas osämja när någon spendera 1000 kronor på en kompis och får tillbaka en trisslott. Det är också en bra idé om man ligger på olika inkomster inom gruppen. Det är inte rättvist att begära att någon som har det ekonomiskt knapert ska behöva spendera halva lönen på julklappar bara för att de andra tjänar mer.

Leta runt på nätet efter inspiration. Sök och läs på om saker som presenttagarna gillar. Om din pappa älskar båtar kanske han skulle tycka det var kul att bygga en miniatyrbåt. Eller kanske han uppskattar mer att få åka ut på havet i en redan betald båtresa till Gotland? Med lite efterforskningar kan man hitta en present som bevisar att man känner personen.

Det går alltid att hitta billigare alternativ på nätet, speciellt om man jämför med småstadsbutiker. Titta runt och Googla efter samma vara på olika ställen för att se om det skiljer sig mycket i pris, frakt och leveranstid. Man kan också kolla in hemsidor som samlar ihop rabatterbjudanden från hundratals butiker och därmed får det bästa priset.