Onlineshopping

När du är hos frisören

Att gå till frisören är en tid då man känner sig omhändertagen. Men för vissa är det nervöst och pirrigt eftersom man aldrig riktig vet om man kommer att bli nöjd. Det finns några saker man ska tänka på när man gå till frissan. 

Tänk ut vad du vill ha

De har satt upp dig på en tid som ska räcka för att utföra det du har beställt. De måste boka kunder tätt inpå varandra så stolen aldrig står tom. Det betyder att man inte kan komma dit utan förberedelser och prata en halvtimme om hur du ska klippa dig. Bestäm dig innan vad du vill göra, sedan kan du rådfråga frisören om det passar eller inte. Men ha åtminstone en klar idé om vad du är ute efter.

Visuella hjälpmedel

Vad du kallar rött kanske någon annan kallar mörkrött eller kopparrött. Att bara säga en färg till frisören och sedan hoppas att det blir bra kan sluta illa. Leta upp ett färgprov som du kan ta med och visa. Då är det lättare för frisören att mixa ihop den färg du vill ha.

Om du ska klippa en speciell frisyr är det också bra att ta med en bild på hur det ser ut. Det är ibland svårt att kommunicera fram hur en frisyr ska se ut om man bara har den i huvudet så hitta i alla fall en som liknar det du är ute efter. Det minskar risken för missförstånd och missnöje.

Du kan komma undan billigare

Frisörbesök är väldigt dyra men det finns vissa punkter där du kan komma undan billigare. Om du har färgat håret hos frissan kan du gå direkt in i en vanlig butik som säljer hårfärg och försök hitta en som passar din nuvarande färg. Köp hem den och färga utväxten själv några gånger. Det sparar dig säkerligen 1000 kronor per färgning.

Om du vill sätta in löshår kan du köpa hem ditt eget till ett billigare pris. Pozehair säljer bra kvalité och tar inte alls lika mycket som frisörerna gör. Sedan behöver du bara ringa och boka in en tid för insättningen. Ibland kanske frisörerna drar sig för att använda något annat än sina egna märken men då är det bara att ringa någon annan.