Hemmaspa
Tips

Skapa ett hemmaspa

För att vi ska må bra så vill vi gärna sköta om oss på bästa sätt. Ett sätt är att skapa ett hemmaspa hemmavid. Det kan vara bra om man ska bygga om sitt badrum att utöka detta mer eller mindre till ett spa. En mindre bubbelpool gör att du kan slinka ner när du helst önskar och njuta av en stunds avkoppling.

Var noga med planeringen hur allt ska vara placerat och vad som ni har behov av i ert lilla spa. Tänk på att allt som skaffas i form av bubbelpool behöver skötsel och rengöring. Se till att skaffa hem allt som behövs för rengöring av filter och annat som håller ert spabad fräscht. Finns det utrymme för större former av pooler så är det naturligtvis än bättre för att fler samtidigt kan njuta av detta. Har man exempelvis en källarvåning med någon form av gillestuga som aldrig används så kan detta bli en härlig spaavdelning.

Det kanske finns plats för en bastu i ditt rum som du håller på att bygga om. Det finns idag smidiga små bastu som man kan ställa upp och det behöver inte ta upp allt för stor yta. Det finns bastu med infraröda strålar för hemmabruk. Visst kan det för många räcka med ett enkelt badkar för att koppla ifrån vardagen. Men om man nu ändå håller på att bygga om så kan man satsa på mer saker som man kan njuta av. En bastu och ett bubbelbad är ju självklarheter i ett hemmaspa.

Vi hoppas naturligtvis att ni kommer att få många härliga stunder i ert spabad. Det är en otrolig avkoppling att få ligga en stund i det varma härliga badet och inte tänka på något alls. Lite levande ljus och även doftljus gör det hela ytterligare trevligare. Lite bra musik i högtalarna kan också bidra till den stämning man är ute efter när man krupit ner i badet. Regelbundna bad kommer att göra gott för både kropp och själ.