Hälsa Skönhet Tips

Unna dig själv en spabehandling emellanåt

Att få ta det lugnt och varva är något vi alla borde se som en mänsklig rätt. Och även om du inte känner dig väldigt stressad under vardagen bör du fortfarande överväga att ge dig själv chansen att genomgå en riktigt spabehandling någon gång nu och då. 

Besöka ett spa

Att besöka ett spa är klokt att göra med lite planering i bakfickan. Titta igenom deras utbud av behandlingar och se vilka du finner vara mest intressanta. Många gillar att gå tillsammans med sin partner eller vänner, men om du hellre vill göra det till en tid just för dig finns det absolut inget fel i att göra besöket själv. Kom ihåg att målet är ju att ta det lugnt och slappna av. Se därför till att dyka upp i god tid innan din bokade tid så slipper du stressa dit.

Spabehandling på hemmaplan

Att gå på ett spa varje gång du känner för att varva ned kan ju dock snabbt bli ganska dyrt. Av denna anledning bör du utforska möjligheten att göra din egen spaupplevelse hemma. Är detta något du gärna gör en gång i veckan eller liknande kanske du bör överväga att investera i ett ordentligt spabad. De finns i många olika prisklasser så du behöver inte köpa det dyraste på marknaden. Tänk bara på att det även kommer att behöva underhåll.

Sätt rätt stämning

Stämningen är det som sätter grunden för spabehandlingen. Börja med att stänga av mobilen (eller åtminstone lägga den i ett annat rum och på tystläge). Leta sedan upp lite lugnande musik och plocka fram ett eller annat doftljus du verkligen gillar. Dämpa gärna belysningen också för ännu mer stämning.