Kläder

Vinterresa?

Vintern kommer allt närmare och vi börjar rota fram våra varmaste plagg ur garderoben. Vinterskorna plockas fram och vi tänder ljus. Men egentligen längtar vi bort. Vi saknar sommaren. 

Vita stränder, varmt vatten och kylda drinkar vid poolen. det är det vi drömmer om under de kalla vinterdagarna. Så varför inte planera en resa?

När man ska planera en resa över vintern gäller det så klart att åka söder ut. Titta runt och tänk efter. Vissa länder förvandlas till otroliga turistmål under vintermånaderna och därmed stiger priset på flygstolen och hotellen. Grekland, Florida, Kalifornien, Thailand, Vietnam, Indonesien och Australien är alla populära under vintern. Vill man komma undan lite billigare ska man satsa på mer udda resmål där det fortfarande är varmt. Syd- eller Centralamerika kan vara billigare. Det gäller även Afrikanska länder.

En sak man alltid ska komma ihåg är att titta upp vilka vaccinationer som behövs för olika resmål. Var ute i god tid för vissa sprutor och tabletter ska man börja ta ganska långt innan avresa. Fuska aldrig med vaccinationerna om du åker till varmare breddgrader.

När du bestämt resmål och restid är det dags att shoppa lite. Det är ett bra tillfälle att shoppa sommarkläder under vintern. Butikerna sänker priserna på somriga plagg eftersom de säljer så lite av dem under vintermånaderna. Då kan man få pengar över att köpa ett riktigt lyxigt plagg, såsom en vacker bikini som håller i flera säsonger. Passa också på att köpa en solhatt, en sommartunika och ett par sköna promenadskor om du planerar på att göra lite sightseeing.

Packa smart och gör en checklista för allt du behöver ha med dig. Åker du till ett turistställe kommer saker som handdukar, myggmedel, vatten och liknande saker vara onödigt dyra så ta med detta istället för att köpa där. Och se alltid till att passet följer med, samt att du har ett säkert ställe att förvara det tills du åker hem igen!